Thursday, July 21, 2011

Chelsea vs Malaysia

Baru jek lepas tengok perlawanan yang cukup membosankan antara chelsea dengan malaysia...ok chelsea adalah group terakhir dari siri jelajah asia.yang mula arsenal, liverpool, dan last skali chelsea.. Chelsea nih dah 3 kali sebenarnya smpai ke Malaysia.dan nih hasil goal mlm td

chelsea 1 malaysia 0
what the helll just 1 goal chelsea???


Seriusly aku cakap aku frust gila dengan tahap permainan chelsea...
wake up guysss international club just get only 1 goal and that just free kick!!
by didier drogba(ntah betul aku eja ke dak ni)..
ermm tuh pun kalo ikutkan xgoal!

Frust baiii,tahap telungkup kat lantai r tgk td.punya r bosan corak permainan diorg..grrrr.....
tapi aku cukup salute r kat harimau malaya, even tak byk buat serangan kat chelsea tp pertahanan malaysia cukup baik sbb tuh la chelsea xbole masuk kan goal..

Skuad harimau malaya keluar kan skuad muda2 + ngan senior
(tapi majoriti skuad muda yang bakal dihantar ke olimpik nanti).
TAPI
skuad chelsea mengeluar kan semua pemain-pemain mereka2 yang cukup hebat yang pengalaman cukup banyak mcm
Fernando Torres,
John Terry,
Frank Lampard,
Didier Drogba,
Nicolas Anelka
ramai lagi..
kang penuh entry name pemain2 chelsea lak..hahaha
kat sini nampak sangat semangat pemain Malaysia mmg wa tabik spring tilam vono bai..


----------------------------------------


ayat pengulas nadi arena yang aku tergelak bila dengar
" mcm langgar lori"
ini situasi bila player Malaysia terlanggar Drogba.
hahaha
mmg betul macam kancil kena langgar ngan lori besar..
dengan player malaysia tuh kecik jek yg drogba besaaaa punyerr!
sbb aku panggil drogba ni gergasi chelsea..
besarrr woo mamat nih


chelsea malu laa ngan liverpool ngan arsenal
liverpool 6-malaysia 3 (game paling best!)
arsenal 4-0 (the worst game from malaysia)
chelsea 1-0 (cukup kecewa)


aku adalah fan chelsea..
Chelsea always in my heart.
JOHN TERRY HANDSOME!!


Thanks CHELSEA tak memalukan Malaysia!


WELCOME TO MALAYSIA CHELSEA!!
HAVE FUN HERE


adiiiiiioooooosss chow chin chi


ini la dikatakan rezeki atau nasib. even kita nih kuat mcmana pun kalo dah tak da rezeki kita tetap kecundang..

Sunday, July 10, 2011

[GAMBAR] Bapa Yang Memakai Pelbagai Kostum Semata-Mata Menyuruh Anak Ke Sekolah

[GAMBAR] Bapa Yang Memakai Pelbagai Kostum Semata-Mata Menyuruh Anak Ke Sekolah

serius salute abes ngan pakcik nihh...






Single itu lesbian ke??

Umur dah masuk 20 an nih..mcm soalan akan timbul... pasal kerja , belajar and kahwen..palin femes amos soalan kahwen... belum sampai umur 25 thn lg..mcm2 soalan pasal kahwin timbul, smpaikan naik rimas pun ada..rimas dowhh grrrr..lagi-lagi kalo kita attend rumah member kita kahwin.... mst yg datang pun mesti ramai kawan-kawan kita juga..Diorg datang mst perpasangan, sedangkan aku nih just dtg muka selamba sorang2...tp tak salah kan datang tak berpasangan?..yang penting niat kita ikhlas nk g jemputan orang kahwin....


Sejak dua tiga empat menjak nih aku asyik ditujukan soalan bila mau ber'BF'.Aku ckp la bila dtg seru adalah.

soalan 1 : Mak akupun nk tunjukkan sporting dia diikuti soalan2 dari kawan aku bole ty aku bila ko nak berboipren??? selamba aku jwb sekolah tak habes jgn nak gatal-gatal bercintan2..hahaha...






soalan 2 : Weh takkan la tak de orang suka kat tika??(lbh kurang ayt mcm nih la)soalan ni dituju dgn orang yang boleh dikatakan rapat ngan aku.. tanya dekat orang..kenapa xty sendiri kat aku?? meh aku tolong jwb kan soalan mencabar nih.. hello kalo ada orang minat aku takkan la aku nk heboh kat semua orang...tak semua rahsia aku boleh aku bgtau kat orang..yg ditanya dekat orang yg tak tau sejarah hidup aku..(sori k)



soalan 3 : soalan paling hebat yang aku pernah ditujukan dekat aku

'tika kau lesbian ke?'

mau tak gelak besar aku dengar benda pasal bnd nih..hahahaha..bai gua straight kot..takdak belok-belok maaa...huhu aku nih masih tahu hukum agama dan aku still orang islam la.. kalo aku lesbian tak da la aku tergila-gila si farid kamil tuh..hahaha...aduuiiiiihhaaii..
sampai aku terpikir orang single tak pernah tukar status nih selalu dilabelkan lesbian ke??



ok kawan-kawan kalo aku nak tukar status nanti aku habaq mai kat korang k..tak payah nak tanya soalan-soalan yang merimas kan kat aku.... bagi aku kapel nih belum tentu kita akan berkahwen dengan dia..bercintan bertahun-tahun tapi kahwen dengan orang lain jugak.. buang masa, buang duit, buang air mata... dalam islam pun mane ada istilah kapel-kapel nih (ayat bajet baik)... rilex la baii umur muda lagi kita enjoy betul2 hidup single..bila dah bertriple, banyak nak kena pikiq ooo... Memang manusia(kecuali yang dah kahwen) nih perlu berkapel2 ekh??Anyway tenkiu la ye concern kat psl diri aku nih..

Bagi aku jodoh ajal semua ditangan Allah ta'ala.. Setiap manusia pasti ada jodoh nya kecuali jodoh nya dah meninggal, itu janji Allah. So kita hanya berdoa jek la pasal jodoh nih..


adioosss chow chin chii

Saturday, July 9, 2011

kawan kita

KAWAN??

bagi aku sekali aku dah berkawan sampai bila-bila aku akan berkawan.. bagi aku kalo kita jujur dengan kawan-kawan kita.insyaAllah kita pun rasa senang hati..xgundah gulana hati ini (ceh).. Sepanjang hidup aku, aku dah kawan dengan ramai orang baik laki, perempuan atau yg bengkang bekok nih..semua ada kelebihan dan kekurangan..termasuk la aku kalo berkawan.

Aku adalah orang yang paling senang ditipu oleh kawan sbb aku terlalu percaya oleh kawan dan aku disedarkan ditipu oleh kawan adalah kawan lain yg sedar aku dimain-mainkan.. Bagi aku xperlu la kita nak bermuka-muka dgn org lain tp depends pada keadaan... (sometime mmg perlu bermuka-muka untuk jaga air muka masing2)..

bagi aku 1 jek..kalau aku rasa xselesa berkawan dgn orang aku akan belah @ tarik diri pelahan-pelahan dari orang tuh..Kita rapat dengan seseorang tapi kita seronok berkata-kata mengenai kawan kita tuh depan orang lain..smpaikan orang lain tuh sgt2 xselesa berkawan yg dikatakan itu.. ini antara sbb aku belah dari berkawan(rapat)...aku xkisah dikatakan bermuka-muka kalo jd mcm nih sbb hanya Allah je yang tau apa yg aku lakukan..

Tapi mcm awal2 aku dah ckp 'sekali aku dah berkawan sampai bila-bila aku berkawan' ini adalah prinsip aku..even aku xselesa berkawan dgn seseorg.. aku ttp akan anggap dikawan bukan musuh aku... 'ini janji tapi pasti puuunnn'..

tak payah kalo berkawan terlalu ramai..tapi dalam masa yg sama mengata kita... dan hanya mencari kawan hanya dalam ssh jek..tp time senang hanya mencari kawan yg sama2 senang.. jadi la pendengar yg baik kepada kawan2 kita. Jgn masalah kita jek kawan kita nk dengar so sama la menjd give n take yg baik..sbb lama kawan kita akan menjadi sgt bosan dgn perangai kita..

Bila berkawan, jangan berkawan hanya tgk pada kebendaan...kalo dilahirkan dalam keluarga yg senang xkisah kalau nak berkawan pd kebendaan...tp dilahirkan dalam keluarga yang sederhana tp hanya berkawan dengan kawan yg berharta..myb boleh menceritakan harta2 yg dia ade kot..huhuhu..




aku xckp aku nih perfect bila berkawan..
sbb aku pun ada buat silap bila berkawan..



*entry nih mg sgt jujur dr hati aku..apa yang aku rasa bila berkawan..


anymouses yg sakit jiwa!


hari nih aku agak terkejut bila kat ruangan jom bebel-bebel(shoutmix) ada anymouses komen yg mcm tertera kat atas nih...aku xpernah pun nak suh dia baca entry aku..
sbb aku bukan suka sgt nk publish aku nyer blog kat mane2 even fb aku (xpernah skali pun).. s bb blog nih hanya tulisan aku yg BODOH mcm dia ckp kan...

My english suckers?? aku pernah ckp yg english aku mmg xberapa nak bagus sgt..tp aku try nk improvekan english aku ngan aku try nk menulis dlm english...

copyright?? ok hanya 3 blogger yg terkenal jek aku slalu follow dia py blog.. iaitu hanis zalikha, zackzukhairi n maria elena... itu pun dulu2 masa blog lama aku...sbb aku pun bukan la seorang yang sgt suka membaca ayat yg panjang.... aku pun just follow kawan2 aku punyer blog jek..so what??

All my entry suck??
aku punya entry adalah kisah hidup aku...aku xpernah kacau hidup orang so xpayah la aku nak bercerita pasal hidup orang..kalo ko nk aku ckp psl ko.meh kenal kan diri ko kat aku..myb kt boleh jd kawan ke?? tp jgn smpai aku jadi giler mcm kau ye anymouses.


Maybe la entry aku nih ada sentuh pasal hidup dia kot..
Sorry kepada sesiapa yang xsenang baca aku punyer entry.
aku berblog nih hanya untuk lepas kan masa bosan aku jek...


*aku doakan dia sentiasa dirahmati Allah ta'ala.

Thursday, July 7, 2011

matluthfi si kaki vlogging yg cool

Siapakah matluthfi nih??? damnnn asl korg xkenal..
hahahahaha..

Sebenarnya aku pun xberapa nak kenal mamat nih sbnrnya..
tapi dia sebab kan kecoolan dia dlm youtube..
membuatkan ramai anak2 dara kat luar sana teruja,,
aku teruja hanya pada video2 nya jek..
dia nih mcm adik aku jek..
so teruja xler..


seperti budak mental bercakap sorang2 depan kamera..
tapi video byk input maaa..



POPULAR???
giler ckp dia nih xpopular...
channel matluthfi90 kat youtube ni jek cecah 600+++ view.
first ranking Malaysian Youtuber yang popular.


Profile youtube

Name: matluthfi90
Channel Views:608,318
Joined:Jan 19, 2008
Hometown:Malaysia (kedah <----- loghat dia buat video2 dia lagi menarik)
Country:Australia (tempat dia studi skang amik Architecture)
Occupation: Superman <------bdk nih mmg cool)


1st video mamat nih yg aku best tgk yela time dia wish Mother's Day 2010
kat mak dia (mmg la mak dia xkan mak bibik dia plak -.-)
aku rasa mcm biaqq betul mamat nih!!!..
jarang nak jmp laki nk wish kat mak dia MOTHER's DAY
(boleh dilihat dr abg aku n adik2 aku..hemm kalo xpesan jgn harap)


JOM LAYAN video dia yg cool

1st video aku kenal dia nih tahun 2010..

video



video.


video
video dia paling best !



video-video mamat nih mmg cool + byk pengajaran + double meaning
yg kt kena phm2 sendiri


lepas korang tgk video2 nih kompom korang terpikiqq..
rajin betul dia nih ek..xde assignment ke??
xpikir giler ke ckp sorang2...
byk betul masa dia duk layan buat video2 nih...



but his videoooos so adorable+intresting....
keep it up a good job bro..
do much cool video after this..
u know what when u finish ur stdy u've fan at MALAYSIA..
i 1 of them...
LOVE UR VIDEO


*video2 dia nih byk menceritakan pasal kehidupan kita yang sentiasa kita lalui..

Monday, July 4, 2011

Lelaki sgt...

KACHAK + MACHO + SEKSI
bila


1. office wear


smart beb + hensem wooooo....
yang nih laki nmpk sgt berkerjaya even kerjaya adalah perompak + perogol..
(bukan farid oK)
hahahaha

perghh gua cair betul ngan dia ni
seksi giler bibir dia


2. Casual


aku mmg suka gilerrr tgk laki berseluar pendek..macho beb
bab aurat ni mmg suka..
seksi wooo
kahkahkah...


jgn la tgk wa mcm nih farid..yang ni mmg kachak
bole gugur jantung aku tau..


3. pakaian melayu



yang nih mmg meletup la....
hensem+ muka jujur jek sape pakai bju melayu bersampin..
lagi cara g solat jumaat mcm nih full baju melayu
mmg tergoda iman beb




4. berjubah


yg nih mmg sgt la cool bila laki pkai mcm nih.



jangan tanya pasal nape sume gmbr FK ok..
nanti aku ada masa citer psl FK lak...<3


*sumber gambar carian google