Saturday, September 29, 2012

Hijab

Assalamualaikum..

Selamat selamat selamat berhujung minggu!.... Semalam adalah kekalahan kedua en.MU..wakakak suka giler dia kalah..what ever pun en.Chelsea always in my heart!. Love and hugs Chelsea!.. hahahaha Ok tujuan bukan nak mengutuk MU .tp fan MU jgn terlalu berlagak ok..hahaha dapat gol pun sbb refree..oppsss

Tujuan entry ni bukan nak cerita pasal bola tapi pasal hijab. Mungkin kali ini entry aku agak poyo sebab berkaitan hijab / tudung... Alhamdulillah lately nih ramai kawan-kawan islam kita dah berhijrah dari xberhijab ke berhijab. Xkisah la dikalangan artis atau orang biasa..tapi mmg ramai dah berhijrah kearah kebaikan..
kan manis macam ni :)TAPI...


Please jangan mempermainkan hijab ni. Ramai yang berhijrah ke berhijab tapi ramai yang berhijrah dari berhijab xberhijab jgk.. Setelah bertahun-tahun anda bertudung tapi dengan satu masalah yang anda lalui anda terus ambil keputusan untuk xberhijab..Dulu anda juga menasihati kawan-kawan untuk berhijab, dalam sekelip mata anda yang berubah ke tidak berhijab....please jangan mempermainkan tudung ini..


Before this, lepak dekat KFC seorang2 semantara tunggu mak balik kerja.so pergi la makan kejap.. then tiba-tiba ada seorang minah nih pekerja KFC off duty kot.. pergi keluar KFC cabut hijab dia then HISAP ROKOK.. lepas smoking dia pakai blk hijab dia.. dalam hati aku.. WTH! mempermainkan hijab yang kami umat islam hormati sebagai permainan diorg.. PLEASE PLEASE PLEASE...

Hijab ini adalah sesuatu yang kita letak paling atas dalam tubuh badan kita iaitu atas kepala. Sebagai mana kita hormat kepala kita maka kita perlu hormat HIJAB.. DON'T MAKE FOOL ON HIJAB.PLEASE RESPECT HIJAB!


Xsemestinya orang bertudung ini baik, Ini aku akui sebab manusia dicipta sebagai tidak sempurna.. Kalau nak berhijab buat demi Allah s.w.t bukan sebab seseorang.. kita istiqamah atas nama Allah inshaAllah Allah sentiasa berkat kehidupan kita... Ameen..


agak2 nak main kan pemakain hijab.. pkai la tudung saji bila keluar ok..


 
*Aku pun menegur diri aku jugak.


adiooosss chiaaaw chinnn chiii

No comments:

Post a Comment